Τζανακόπουλος: Η ΝΔ νομιμοποίησε τη φασιστική ρητορική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ νομιμοποίησε τη φασιστική ρητορική

Για επικίνδυνη τροπή έκανε λόγο ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας τις καταλήψεις στα σχολεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για επικίνδυνη τροπή αναφορικά με τις καταλήψεις στα σχολεία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open και κάλεσε τον δημοκρατικό κόσμο να αντιδράσει. Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στο χρόνο των εκλογών, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών δεν είναι υποκινούμενες, ωστόσο υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή ως φασιστική δύναμη δρα στο μαθητικό κίνημα. Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας πως ο τρόπος που έχει γίνει η συζήτηση, κυρίως από την πλευρά της ΝΔ και από το ρεύμα Σαμαρά - Βορίδη - Γεωργιάδη, έχει νομιμοποιήσει τη φασιστική ρητορική.

«Υπάρχει αντιδραστικό πολιτικό ρεύμα μέσα στους μαθητές» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και ζήτησε να υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και να δοθεί απάντηση απέναντι σε αυτό το ακροδεξιό ρεύμα. Ο υπουργός Επικράτειας, σημείωσε επιτιθέμενος στη ΝΔ, ότι «η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών αντέγραψε δήλωση του κ. Παππά, βουλευτή και δηλωμένου φασίστα της Χρυσής Αυγής».

«Θα συνεχιστεί ο διάλογος με την Εκκλησία»

Τη διαβεβαίωση ότι ο διάλογος με την εκκλησία θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία αμοιβαία επωφελής, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τις αποστάσεις της Ιεραρχίας με αιχμή την αλλαγή της μισθοδοσίας των κληρικών.

Αναφορικά με την πρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, ο κ.Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως «δεν έκανα λόγο για απολύσεις 10.000 κληρικών. Αντιθέτως, είπα πως κανένας ιερέας δεν κινδυνεύει, οι θέσεις των κληρικών είναι εγγυημένες» τόνισε κι επανέλαβε σε ό,τι αφορά τις νέες προσλήψεις πως «επειδή θα αλλάξει το καθεστώς, θα δημιουργηθεί περιθώριο για προσλήψεις σύμφωνα με τον κανόνα 1 προς 1. Είναι ένα τεχνικό θέμα το οποίο ισχύει».

«Στόχος είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας»

Για τη δήλωση του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση διανύει τις 100 ημέρες διακυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε πως αφορά το γεγονός της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «από τη στιγμή εξόδου απ' το μνημόνιο, κάνουμε πράξη το δικό μας πρόγραμμα, έχουμε ανακτήσει την οικονομική μας ελευθερία».

Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε λέγοντας πως «ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας» και χαιρέτισε τη στάση του κ. Καμμένου ο οποίος αν και διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμπλεύσει με τη ΝΔ στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι η κυρία Νοτοπούλου υποψήφια για τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Η Κ.Ε. συζητά και παίρνει αποφάσεις, αναμένουμε τις διαδικασίες και τις προτάσεις» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας πως η υποψηφιότητα της κυρίας Νοτοπούλου όντως συζητιέται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...