Τσίπρας στη Βουλή: Καθορίζονται οι όροι αποκατάστασης των πληγών στο Μάτι

Τσίπρας στη Βουλή: Καθορίζονται οι όροι αποκατάστασης των πληγών στο Μάτι

Ο πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των ενεργειών που έχουν γίνει τους τελευταίους 4 μήνες

«Η μια τροπολογία που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα, αφορά παρέμβαση εξαιρετικά σημαντική γιατί καθορίζονται οι όροι για την αποκατάσταση των πληγών στο Μάτι της Αττικής», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Είπε ότι χθες βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με το συντονιστικό των κατοίκων. «Οι άνθρωποι εκεί δίνουν καθημερινή μάχη για να επουλώσουν τις πληγές τους και, παρά τις μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να σταθούμε δίπλα τους», είπε.

Αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα αυτούς τους τέσσερις μήνες, τις αυτοψίες, τους χαρακτηρισμούς των κτιρίων, τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που έχουν ήδη δοθεί και την απομάκρυνση του αμίαντου, την κατεδάφιση κτιρίων και την πορεία της υλοτόμησης.

Με τη σημερινή τροπολογία, τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην έκδοση των αδειών, στην συνολική ανοικοδόμηση στα κόκκινα κτίρια με όρους που δεν θα επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Ευχαρίστησε και δημόσια τον Νίκο Αναστασιάδη που σε επιστολή του τον ενημέρωσε ότι έγινε αποδεκτή η εισήγηση του κ. Τσίπρα ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβάλει στην ανέγερση ενός δημόσιου νοσοκομείου στην πληγείσα περιοχή Μάτι.

«Προχωράμε ήδη με γοργά βήματα στο στάδιο της υλοποίησης ενός σχεδίου που μας έφερε με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια και σε ένα ασφαλές δημοσιονομικό περιθώριο, πιάνοντας τους στόχους του προγράμματος που κάποιοι αμφισβήτησαν ότι θα πιάναμε», είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή.

Ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συνεδρίαση. «Κύριε Τσιάρα κάθεστε στη θέση του αρχηγού σας, μάλλον δεν θα έρθει και σήμερα. Λογικό είναι γιατί είναι άλλη μια μέρα στο ελληνικό κοινοβούλιο που φέρνουμε προς ψήφιση μέτρα ελάφρυνσης για τις πολύπαθες κατηγορίες των πολιτών, μεσαία και χαμηλότερα στρώματα που σήκωσαν τα βάρη», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή.