Το Γκόθαμ Σίτι, τα κεράσματα και οι επιθέσεις στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο

Το Γκόθαμ Σίτι, τα κεράσματα και οι επιθέσεις στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο

Την πλήρη κατάργηση του ασύλου προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό

Με βαριές αλληλοκατηγορίες και επικρίσεις αλλά και… προσκλήσεις σε κέρασμα εξελίχθηκε η κόντρα στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, για το θέμα του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε ότι αν γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα υπάρξει πλήρης κατάργηση του ασύλου. Με τη ΝΔ τα πανεπιστήμιά μας θα καθαρίσουν και δεν θα υπάρχει χώρος ούτε δυνατότητα για κατάληψη από εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία. Το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος, θα καταργηθεί» ανέφερε από το βήμα της Βουλής.

«Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν σήμερα τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητές τους. Την ίδια ώρα διάφορες συλλογικότητες, όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση, ελέγχουν πολλές σχολές» είπε προσθέτοντας ότι «αυτό που λέγαμε ακαδημαϊκό άσυλο έχει γίνει παραβατικό άσυλο». «Εάν σήμερα ένας πολίτης φωνάξει "βοήθεια" εντός του πανεπιστημίου, ο αστυνομικός πρέπει να ρωτήσει "είναι πλημμέλημα; Γιατί αν είναι δεν μπορώ να παρέμβω"» είπε χαρακτηριστικά.

Για «μεγάλο μίσος για τα πανεπιστήμια» κατηγόρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη.

Μάλιστα επιτέθηκε στον επικεφαλής της ΝΔ λέγοντας ότι με τις δηλώσεις του πλήττει την εικόνα της Αθήνας αλλά και της χώρας διεθνώς. «Δίνετε μια εικόνα περί ανομίας λες και ζούμε στην Γκόθαμ Σίτι και όχι στην Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας από την άκρα δεξιά, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Φύσσα και τους αυτόκλητους που στάθηκαν μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου για να εμποδίσουν αυτούς που αγωνίστηκαν», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Για να ψηφοθηρήσετε δημιουργείτε μια αρνητική εικόνα για τα πανεπιστήμια της χώρας μας. Η ατζέντα που έχετε επιλέξει να θέτετε κάθε τρεις και λίγο ερωτήσεις για την ανομία και την εγκληματικότητα θα ωφεληθούν πολιτικά αυτοί που ανέδειξαν αυτήν την ατζέντα. Το θέμα ανέδειξαν την περίοδο 2013 και 2014 οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κυψέλη είπε: «Την άλλη φορά που θα επιλέξετε να αποδράσετε από την πραγματικότητα μην σας βάζουν να κάνετε δηλώσεις 200 μέτρα από το σπίτι μου. Και την επόμενη φορά που θα έρθετε χτυπήστε το κουδούνι να πιούμε και κανέναν καφέ, θα σας κεράσω».

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με ερωτήματα γιατί ανέχεται την βία και ανομία στα πανεπισήμια, εξαπέλυσε στην δευτερολογία του στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μήπως η προκλητική ανοχή στα διάφορα γκρουπούσκουλα είναι προετοιμασία για το τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα, όταν υπάρξει μία αλλαγή που όλα δείχνουν ότι θα έλθει, να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα, διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%, τότε που έκλεινε το μάτι σε αυτούς που το 2008 έκαιγαν την Αθήνα. Την παραβατικότητα αυτού του είδους την έχουμε πληρώσει με αίμα και δεν πρόκειται να την ανεχθούμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην πρωτολογία του πρωθυπουργού, σημείωσε: «Είτε δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται στη χώρα, είτε επιλέξατε να μην ακούτε τι σας είπα. Δεν είπα ότι τα φαινόμενα βίας και ανομίας είναι καινούρια, σας κατηγόρησα ότι με τη δική σας συνειδητή ανοχή τα φαινόμενα βίας και ανομίας έχουν εκτραχυνθεί επί των ημερών σας».

Συνεχίζοντας, ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Θεωρείτε λογικό, εντός του πανεπιστημίου, να υπάρχει μία συλλογικότητα που στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της ένοπλης βίας, πρέπει ή δεν πρέπει να παρεμβαίνει το κράτος όταν υπάρχει κατάληψη δημόσιου χώρου; Είναι εναρμονισμένο με τη δική σας λογική για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου; Υπάρχει πανεπιστήμιο σήμερα στην Ευρώπη που να παρουσιάζει την εικόνα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου; Είστε σοβαρός κ. Τσίπρα; Έχετε περπατήσει στην Πατησίων;».

Απαντώντας και στην τοποθέτηση Τσίπρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε ότι το μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα σήμερα να προσφέρει ίση αντιμετώπιση σε όλους τους φοιτητές, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάσταση και πρόσθεσε: «με την εμμονή σας απαγορεύετε στην Ελλάδα να γίνει το ίδιο. Είστε υποκριτές, αναχρονιστές, κολλημένοι στον Μεσαίωνα».