Τσίπρας: Εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα

Τσίπρας: Εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα

«Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας»

Εμείς δουλεύουμε χωρίς κραυγές για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που δήλωσε δημοσίως ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και πως η αντιμετώπιση του είναι κάτι το εξαιρετικά σύνθετο.

Γι' αυτό με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας προχωρήσαμε στη μελέτη του προβλήματος, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανομία στα πανεπιστήμια.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκρισία» που αφορά το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, σημειώνοντας: «Έχετε στοχοποιήσει τον κ. Παρασκευόπουλο, προκειμένου να αναδείξετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την παραβατικότητα».

«Το πόρισμα της Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης στα Πανεπιστήμια, περιλαμβάνει πολύ σοβαρές προτάσεις τις οποίες και για να διαφωνήσει κανείς πρέπει πρώτα να τις διαβάσει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε: «Εσείς, προφανώς, κύριε Μητσοτάκη, δεν κάνατε ούτε αυτό».

Το πόρισμα, συνέχισε ο πρωθυπουργός, πρότεινε τη δημιουργία σε κάθε Πανεπιστήμιο ενός δικτύου ανθρώπων, στο οποίο να μετέχουν εκπρόσωποι όλων των άμεσα ή έμμεσα υπευθύνων φορέων (Πρυτάνεις, Εισαγγελέας, Αστυνομία, φοιτητές) για να φροντίζει μέσα στη διάρκεια όλης της χρονιάς -και όχι μόνο όταν προκύπτει πρόβλημα- για τα ζητήματα του ασύλου.

Το πόρισμα στάλθηκε στις Συγκλήτους και στις φοιτητικές παρατάξεις μαζί με τις νεολαίες των κομμάτων. Η ΟΝΝΕΔ λίγα λεπτά από τότε που το πήρε πρόλαβε και έστειλε απάντηση που έλεγε ότι είναι φαιδρό. Ο κύριος Μητσοτάκης έβγαλε ένα tweet ότι είναι «κατάπτυστο». Αυτός είναι ο διάλογος που λέτε ότι επιδιώκετε;, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.