Μεϊμαράκης: Θα πάμε τη χώρα μπροστά απέναντι στο λαϊκισμό

Μεϊμαράκης: Θα πάμε τη χώρα μπροστά απέναντι στο λαϊκισμό

«Η μάχη είναι για τις αρχές μας, είναι για το πρόγραμμά μας, είναι για να πάει καλύτερα η Ελλάδα»

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι και θα παραμείνει κυρίαρχη πολιτική δύναμη και θα πάρει και πάλι τα ηνία της χώρας στα χέρια της εξέφρασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε ομιλία του στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στο Πολύκαστρο Κιλκίς, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι αυτή που μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της χώρας προς τα εμπρός κι απηύθυνε έκκληση για ενότητα. Ζήτησε, δε, από τα μέλη και στελέχη να απευθυνθούν σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους «πόνεσαν» τα τελευταία χρόνια.

«Είχα την τύχη από ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ να υπηρετήσω όλους τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας με την ίδια θέρμη, με την ίδια αγάπη, με το ίδιο πάθος, με την ίδια ζέση που αυτοί μου έδιναν, που αυτοί μου ενέπνεαν, που αυτοί με δίδαξαν», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Η μάχη είναι για τις αρχές μας»

«Και πρέπει να σας πω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε γιατί η μάχη είναι για τις αρχές μας, είναι για το πρόγραμμά μας, είναι για να πάει καλύτερα η Ελλάδα. Και ότι κάναμε με όλους τους αρχηγούς, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα, θα κάνουμε και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Ν.Δ, για την Ελλάδα, για το πρόγραμμά μας. Γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που ενώνουμε, εκείνοι που αγαπάμε αλλήλους. Είμαστε πολλοί, είμαστε οι περισσότεροι, είμαστε οι πιο δημιουργικοί, είμαστε οι καλύτεροι, είμαστε η Νέα Δημοκρατία κι εμείς είμαστε που θα πάρουμε και πάλι τα ηνία της χώρας και θα την πάμε μπροστά απέναντι στον λαϊκισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η ΝΔ είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, αλλά ένα μέρος του παρασύρθηκε με το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και τότε η χώρα μπήκε σε στενωπό, ενώ παρασύρθηκε πάλι στις εκλογές του 2015.

«Δεν είμαστε ακραίοι, δεν είμαστε λαϊκιστές»

«Εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη, στην ισότητα, στο κράτος δικαίου, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ανάπτυξη για όλους. Γιατί εμείς είμαστε πατριώτες, δεν είμαστε ακραίοι, δεν είμαστε λαϊκιστές. Εμείς δεν μισούμε τους άλλους λαούς και τις άλλες χώρες. Ο πατριώτης σημαίνει ότι αγαπάει τη δική του πατρίδα και σέβεται και τις άλλες, αλλά ζητάει και οι άλλες να σέβονται την εθνική μας ταυτότητα, τους όρους και τους κανόνες μέσα στους οποίους ζούμε και να μπορούμε να τους φιλοξενούμε».

Τόνισε, ακόμα, πως η χριστιανική διδασκαλία είναι βασικός πυλώνας των αρχών και αξιών της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε: «Η Ν.Δ είναι κόμμα πατριωτικό, λαϊκό, χριστιανοδημοκρατικό, είναι εκείνο που έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και αξίες και πορείες. Και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που πήραμε και την ευλογία της εκκλησίας στα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος σήμερα. Η Ν.Δ έχει ως βασικό πυλώνα των αρχών της και των αξιών της τη χριστιανική διδασκαλία, είναι βασικός πυλώνας του φιλελευθερισμού , του ελληνικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση»

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ειδική αναφορά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019 και αναφέρθηκε στις πολλές φιλοδοξίες για υποψηφιότητες από τον χώρο της ΝΔ. Όπως είπε, είναι θεμιτές, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οξυνθεί η κατάσταση και να είναι δυνατή η συνεννόηση στον δεύτερο γύρο των υποψηφίων από τον χώρο της ΝΔ.

Το σημαντικότερο, τόνισε, είναι να δώσουν με ηπιότητα τη μάχη των δημοτικών εκλογών ώστε να μην δημιουργηθούν «τραύματα» που δεν θα μπορούν να συμμαζευτούν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές που είναι και η τελική μάχη, για τη οποία είπε ότι θα δώσει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.