Πώς αξιολογούν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Πώς αξιολογούν οι πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Τι δείχνει το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue

Δυσαρεστημένοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την αντιπολίτευση δηλώνουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για το Νοέμβριο του 2018.

Ειδικότερα, δυσαρεστημένο από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα της χώρας εμφανίζεται ποσοστό 84% και από την αντιπολίτευση ποσοστό 76%. Μολαταύτα, το ποσοστό όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση ανεβαίνει σταθερά τους τελευταίους μήνες από το 17% τον Ιανουάριο στο 24% σήμερα.


Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34%. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26%. Αντίθετα, τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνουν οι Νίκος Μιχαλολιάκος (86%) και Πάνος Καμμένος (84%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 36% θεωρούν πως μία κυβέρνηση της ΝΔ θα αντιμετώπιζε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της χώρας έναντι 18% που προτιμούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πάντως, το 40% απαντά «καμία από τις δύο».

Σε ερώτηση για την εθνική υπερηφάνεια, το 79% των πολιτών δηλώνουν πολύ ή αρκετά υπερήφανοι που είναι Έλληνες, ενώ το 20% δηλώνουν λίγο ή καθόλου υπερήφανοι.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 65% δηλώνει αντίθετο και το 17% είναι υπέρ. Ούτε υπέρ ούτε κατά δηλώνει ποσοστό 13% και χωρίς γνώμη είναι το 5%.