Επίθεση Λεβέντη σε Αρχιεπίσκοπο, κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Επίθεση Λεβέντη σε Αρχιεπίσκοπο, κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έβαλε στο «στόχαστρο» τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας

Την άποψη ότι «ο Αρχιεπίσκοπος φέρει ακέραια την ευθύνη για την συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους και αν συνεχίσει έτσι και δεν κάνει πίσω, θα το πληρώσει πολύ ακριβά, μπορεί ακόμη και το θρόνο του να χάσει» εξέφρασε σε δηλώσεις του στον ρ/σ «Κανάλι 1» του Πειραιά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε με έμφαση, ότι «το θέμα της αξιοποίησης της περιουσίας της Εκκλησίας και τα μισθολογικά δεν είναι το μείζον» και υποστήριξε, ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η ουδετερότητα του κράτους». Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμη, ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος θα πρέπει να διατηρήσει τον επίσημο χαρακτήρα της και να μην γίνει αλλαγή στο άρθρο 3 του Συντάγματος», ενώ αναφερόμενος στους κληρικούς, δήλωσε ότι «έχουν δίκιο που ανησυχούν για την μισθοδοσία τους, με δεδομένο μάλιστα ότι η πλειοψηφία αυτών είναι πολύτεκνοι».

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε ακόμη, ότι «ο κ. Τσίπρας και στο θέμα της Μακεδονίας και στο θέμα της Εκκλησίας λειτούργησε μόνος του και αυτό δεν πρόκειται να περάσει». Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τους ελέγχους των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δήλωσε ότι «δεν ξέρω αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο “βρώμικο ‘89”, πρέπει όμως να γίνει έρευνα, ώστε να φύγουν οι σκιές πάνω από υποθέσεις και πρόσωπα».

Διευκρίνισε ότι «δεν λέει κανένας, ότι ο κ. Σημίτης έχει πράξει παράνομες ενέργειες», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν, για την τότε περίοδο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη». «Για παράδειγμα» συνεχισε «στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν πολλά χρήματα και μόνο για αυτή την υπόθεση θα πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει όλα τα στοιχεία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πτώχευσαν την χώρα με ρουσφέτια, διορισμούς, ρεμούλες. Για όλα αυτά θα πρέπει να λογοδοτήσουν, όσοι είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...