Μητσοτάκης: Υπερπλεονάσματα και παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας

Μητσοτάκης: Υπερπλεονάσματα και παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία και την Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο Thessaloniki Summit 2018 που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

«Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση, αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη». Μίλησε δε, για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη. Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ωστόσο επανέλαβε, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη, και σημείωσε ότι «όσα ψηφίζονται τώρα στην ΠΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ», λέγοντας ότι «αυτό το παραδέχτηκε, εκ των υστέρων και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς». «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «ειδικά για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Bόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη "Μακεδονία" στον τίτλο ή στα προϊόντα τους».

Διερωτήθηκε δε «ποιες "μεικτές" επιτροπές θα αποφασίζουν για αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές;». Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμη, ότι «για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή, πρέπει η οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία» και υπογράμμισε ότι «το ελατήριο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

«Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη "Φορολογική Σφήνα", η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα. «Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα η λιγότερο ελεύθερη οικονομία σε ΕΕ-Ευρωζώνη και από τις λιγότερο παραγωγικές... Δουλεύουμε πολύ χωρίς να είμαστε παραγωγικοί και χωρίς να αμειβόμαστε καλά για την εργασία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι «τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία, ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας» και πρόσθεσε ότι «θα τρώμε από τις σάρκες μας, όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας». «Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το "Τσοβόλα δώστα όλα" και ασχολείται με παροχές και επιδόματα, ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη». «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο», είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή, για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι όπως σημείωσε «μπορούμε καλύτερα».

2
σχόλια
  1. avatar ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!!

  2. avatar κοπανος κουλης

    απολυσεις και εμμονη στα μνημονια ναρκοθετουν το μελλον της χωρας!

Παρακαλούμε περιμένετε ...