Στις 15 Ιανουαρίου η έκθεση της Επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση

Στις 15 Ιανουαρίου η έκθεση της Επιτροπής για τη συνταγματική αναθεώρηση

Αύριο, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, θα εκλέξει το προεδρείο προκειμένου να αρχίσει άμεσα τις εργασίες της

Για τις 15 Ιανουαρίου 2019 «κλείδωσε τελικά» η ημερομηνία κατάθεσης στη Βουλή της έκθεσης για τη συνταγματική αναθεώρηση από την αρμόδια Επιτροπή. Η σχετική απόφαση ελήφθη απόψε από την Ολομέλεια κατά πλειοψηφία.

Με το χρονικό ορίζοντα των δύο μηνών εργασιών της επιτροπής διαφώνησαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και ΚΚΕ, ζητώντας την παράταση των εργασιών. Στις ενστάσεις τους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου απάντησε πως πρόκειται για υπερώριμες προτάσεις και ως εκ τούτου είναι επαρκές το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αύριο, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα εκλέξει το προεδρείο της προκειμένου να αρχίσει άμεσα τις εργασίες της.

Να σημειωθεί πως η δεκάωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συνταγματική αναθεώρηση, ολοκληρώθηκε με την ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου και την ψηφοφορία για τον καθορισμό της προθεσμίας υποβολής της έκθεσης της επιτροπής.

Στην ομιλία του ο κ. Καλογήρου, αφού σημείωσε ότι είναι θεμιτή η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση σε μία επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, προειδοποίησε ωστόσο πως εφόσον διεξαχθεί η σύγκρουση αυτή με όρους πολιτικής εμπάθειας, η σκοπιμότητα θα είναι να καταλήξει στο δόγμα «να ηττηθούν οι ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς».