Γεννηματά: Είστε αδίστακτοι, σπιλώνετε τον Σημίτη

Γεννηματά: Είστε αδίστακτοι, σπιλώνετε τον Σημίτη

Επίθεση στην κυβέρνηση για το αίτημα ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση με το αίτημα ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη εξαπέλυσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Με αποκλειστικά δική σας ευθύνη κυριαρχεί ένα κλίμα τοξικό και δηλητηριώδες. Είστε αδίστακτοι. Σήμερα φτάσατε στον Κώστα Σημίτη, τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας» ανέφερε σε υψηλούς τόνους και συμπλήρωσε «ματαιοπονείτε και όλα όσα κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ». Η κ. Γεννηματά σημείωσε, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να απαξιώσει την παράταξή της για προφανείς κομματικές σκοπιμότητες και πολιτικό αντιπερισπασμό.

«Αποτύχατε σε όλα. Το μόνο που πετύχατε, είναι να γίνετε ο καλύτερος, ο πιο πρόθυμος υπηρέτης του καθεστωτισμού, του κατεστημένου» είπε η κ. Γεννηματά και συνέχισε «προσπαθείτε να αμνηστεύσετε τα 4 χρόνια οπισθοδρόμησης της χώρας. Δήθεν πρέπει να αναθεωρηθεί, για να κλείσει ο κύκλος του παλιού συστήματος. Υπονοώντας ότι “τα έκανα μαντάρα, αλλά με εμπόδιζε το Σύνταγμα”». Συνεχίζοντας τόνισε, ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διχάσει ξανά τους πολίτες, λέγοντας ότι «δεν σας ενδιαφέρει το Σύνταγμα, αλλά η διαχείριση της δικής σας ήττας. Το παραμύθι σας δεν έχει πια λύκο. Στερέψατε κάθε ελπίδα του ελληνικού λαού και θα εισπράξετε τη δική του περιφρόνηση».

«Η Ελλάδα δεν σας εμπιστεύεται πια» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη Δικαιοσύνη, στη Δημόσια Διοίκηση, στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στην αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια άσκησε κριτική στη ΝΔ, αναφέροντας ότι «μπροστά στο ενδεχόμενο της εξουσίας συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πιο επικίνδυνες και λαϊκίστικες θέσεις» για να προσθέσει πως «είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς συγκλίνει ο αριστερός λαϊκισμός με τον δεξιό».

«Σε αυτά που είναι σωστά και αναγκαία πάντα διαφωνούν, συμφωνούν σε άλλα και πάντα για τους λάθος λόγους. Απέναντι σε αυτή την ανευθυνότητα δεν θα μείνουν θεατές. Δεν θα επιτρέψουμε προεκλογικά παιχνίδια Τσίπρα και μετεκλογικές υστεροβουλίες Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη από το λαό

Απαντώντας ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις πρόσφατες έρευνες της Δικαιοσύνης, αλλά και τις καταδικαστικές αποφάσεις σε πρόσωπα, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Τάσος Μαντέλης αλλά και ο Γιάννος Παπαντωνίου, λέγοντας απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά: «Δεν μπορώ να δεχτώ, ότι δεν αισθάνεστε την ανάγκη, ενώ μας κατηγορείτε για αδίστακτους, να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τον κόσμο που σας ψηφίζει». Πρόσθεσε πάντως, ότι «δεν λέμε, ότι δεν έχετε κάνει πράγματα ως παράταξη ή ότι ο Σημίτης δεν έχει κάνει πράγματα, αλλά συμπεριφερθήκατε ως μόνιμοι ιδιοκτήτες και θεωρείτε πως οποίος έχει την εντολή του ελληνικού λαού, είναι περιστασιακός ένοικος της εκτελεστικής εξουσίας».

«Θέλω να σας πω, και σε εσάς και στον κ. Μητσοτάκη, πως ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός και φοβάμαι πως εάν συνεχίσετε έτσι, θα σας δώσει μόνιμη έξωση από το πολιτικό στερέωμα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Αναφέρθηκε ακόμη και στο άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, επισημαίνοντας ότι ο εμπνευστής του ήταν πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. Ευάγγελος Βενιζέλος) και παραμένει σημαντικό στέλεχος του κόμματος και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πως όταν μπορούσαν να αναθεωρήσουν τον άρθρο περί ευθύνης υπουργών και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία «δεν το έκαναν».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε, ότι η κ. Γεννηματά έχει επιλέξει μια μονόπλευρη πολιτική αντιπαράθεση: «Κάνετε κριτική και σε μένα προσωπικά και σε αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπερνά και το πλαίσιο του δικού σας προσωπικού πολιτικού πολιτισμού» σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Έχετε ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε πως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ». Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία γιατί το ζήτησε ο ελληνικός λαός, στον οποίο μετά το δημοψήφισμα τέθηκε στην κρίση του και ο συμβιβασμός με τους εταίρους. «Δεν κάναμε πραξικόπημα, ούτε ήρθαμε με κόλπα, αλλά με εντολή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.