Γαβρόγλου: Δεν θα χαθεί κανένα δικαίωμα των κληρικών

Γαβρόγλου: Δεν θα χαθεί κανένα δικαίωμα των κληρικών

Ο υπουργός εκτίμησε, ότι τα ζητήματα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα αντιμετωπιστούν

Για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα και κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στην συμφωνία Πολιτείας-Ελλαδικής Εκκλησίας, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στη «Φωνή της Ελλάδας» της Ελληνική Ραδιοφωνίας.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τους προβληματισμούς του, ενώ αναφορικά με τα ζητήματα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Δωδεκανήσων εκτίμησε, ότι θα αντιμετωπιστούν στην πορεία. Ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε, ότι δεν αλλάζει τίποτα, σε ό, τι αφορά το σημερινό καθεστώς των κληρικών, σε σχέση με τη μισθοδοσία, τα ασφαλιστικά ταμεία και την περίθαλψη. «Δεν θα χαθεί κανένα δικαίωμά τους», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις 10.000 νέες προσλήψεις στο δημόσιο, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για σημαντικές ανάγκες, που θα καλύψουν στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας και πως η κριτική της αντιπολίτευσης εστιάζει στην απαξίωση ευρύτερα του δημοσίου, προκειμένου υπηρεσίες να παραχωρηθούν σε ιδιώτες. «Πρόκειται για συμφωνία, για την αρχιτεκτονική της επόμενης μέρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.