Συνάντηση Δραγασάκη με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα

Συνάντηση Δραγασάκη με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα

Στο επίκεντρο η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και η ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας

Συνάντηση ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά και της Συνεδρίασης της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας που θα προηγηθεί το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο αυτό οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην οποία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη ρωσική πρωτεύουσα. Ο κ. Δραγασάκης τόνισε, ότι οι ιστορικά ισχυροί δεσμοί των δύο χωρών πρέπει να αποτυπωθούν και στο οικονομικό πεδίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος και ο πρέσβης συζήτησαν για επενδυτικές προοπτικές και δυνατότητες που διανοίγονται για τη ρωσική πλευρά στην Ελλάδα. Συζητώντας για την πορεία του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου, ο Ρώσος πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για την πρόοδο των εργασιών που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και για το γεγονός ότι η δεύτερη διαδρομή του θα προσεγγίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τη ρωσική πλευρά να ενδιαφέρεται για τη συνέχισή του, εφόσον έχει τη στήριξη της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά επανέλαβε το πάγιο ενδιαφέρον της για την πρόοδο και την προοπτική του έργου.