Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας

Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για λαϊκισμό, στασιμότητα της οικονομίας και συντήρηση ενός μεγάλου κράτους

Την ανάγκη να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές, που θα στηρίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, ασκώντας παράλληλα κριτική και στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για λαϊκισμό.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα. «Είναι σημαντικό να επισημάνουμε, πως η Ευρώπη έχει πάει καλά υπό την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τα τελευταία χρόνια, η οικονομία έχει αναπτυχθεί στις περισσότερες χώρες, έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας. Οι περισσότερες χώρες έχουν πάει καλά, 240 εκατ. Ευρωπαίοι έχουν δουλειά» δήλωσε.

Ωστόσο σημείωσε, πως αν και οι περισσότερες χώρες έχουν πάει καλά, δυστυχώς η Ελλάδα παραμένει η εξαίρεση σε αυτό τον αναπτυξιακό δρόμο. Όπως είπε «όσο και να μιλάμε για ευρωπαϊκές πολιτικές, οι τοπικές πολιτικές παίζουν μεγάλο ρόλο», κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για λαϊκισμό. «Αν θέλετε να καταλάβετε, τι σημαίνει όταν εκλέγεις λαϊκιστές στην εξουσία, αρκεί να δείτε την Ελλάδα, για να καταλάβετε τι καταστροφή φέρνουν, όταν φτάσουν τον στόχο τους. Η ελληνική οικονομία είναι στάσιμη τα τελευταία 3 χρόνια, την ώρα που η Πορτογαλία αναπτύχθηκε με 10%», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρουσιάζοντας τις βασικές του θέσεις για την ανάπτυξη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης φιλελεύθερων πολιτικών, που εστιάζουν -όπως τόνισε- σε μείωση της φορολογίας, την ώρα που σέβονται την δημοσιονομική σταθερότητα, απλοποιώντας το επιχειρηματικό περιβάλλον και δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα, είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για όλα τα κράτη-μέλη. «Το ίδιο σημαντικές είναι και οι πολιτικές που επιβάλλονται από την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη, δήλωσε πως στην Ελλάδα αισθάνεται πιεσμένη, καθώς όπως είπε «είναι υπερφορολογημένη από μια αριστερή κυβέρνηση, που χρησιμοποιεί τα έσοδα, για να συντηρήσει ένα κράτος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει». «Το μέλλον της μεσαίας τάξης είναι συνδεδεμένο με την κατάσταση της οικονομίας και τον τρόπο που νέες δουλειές θα αντικαταστήσουν τον σημαντικό αριθμό των παλιών εργασιών που θα καταστραφούν λόγω των νέων τεχνολογιών» προσέθεσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...