Στη Ζάκυνθο ο Κουβέλης

Στη Ζάκυνθο ο Κουβέλης

Πήγε για να επιθεωρήσει τις ζημιές στο λιμάνι του νησιού μετά τον ισχυρό σεισμό της 26ης Οκτωβρίου

Στην Ζάκυνθο βρίσκεται από χθες το βράδυ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ώστε να ελέγξει και ο ίδιος τις ζημιές που υπέστη ο τραπεζοειδής του λιμανιού από το μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» το νησί στις 26 Οκτωβρίου.

Τον κ. Κουβέλη στη Ζάκυνθο, συνοδεύουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Στις 10 το πρωί, ο κ. Κουβέλης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη Ζακύνθου, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Σιούτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι του νησιού.

«Για εμάς είναι θέμα προτεραιότητας να αρχίσουν οι αποκαταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, προκειμένου οι όποιες επισκευές να ανταποκρίνονται στην αποτελεσματικότητα και την καλή λειτουργία του λιμανιού», τόνισε ο υπουργός για να συμπληρώσει για το θέμα του λιμένα Ζακύνθου ότι «πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο ύφεσης των σεισμών προκειμένου μετά από συγκεκριμένη διαδικασία έλεγχου, θεώρησης και αυτοψίας των πραγμάτων να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές αποκαταστατικές λειτουργίες».

Ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε και στο θέμα της αποκατάσταση των ζημιών στο καστρομονάστηρο των Στροφάδων. Όπως είπε, είναι απαραίτητο να υπάρξει άμεση παρέμβαση, όταν υπάρξει ύφεση των δονήσεων, προκειμένου να αποκτήσουν έναν λιμένα και κυρίως, να διασωθεί το εξαιρετικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μοναστήρι που υπάρχει εκεί.