ΚΙΝΑΛ: Η Αναθεώρηση θα πάει στις καλένδες και το δούλεμα καλά κρατεί…

ΚΙΝΑΛ: Η Αναθεώρηση θα πάει στις καλένδες και το δούλεμα καλά κρατεί…

Το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνεται, έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του και θα συμμετέχει στην προβλεπόμενη από το ίδιο το Σύνταγμα διαδικασία

Κριτική στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί το Κίνημα Αλλαγής για τακτική «μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», όπως αναφέρει, αναφορικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος. «Το Σύνταγμα δεν είναι ο επικοινωνιακός φερετζές της αρένας λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ της δίψας για εξουσία του κ. Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε άτυπη ενημέρωση το Κίνημα Αλλαγής

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι «ενώ πρόκειται για μια κορυφαία διαδικασία που προϋποθέτει κι επιβάλλει συναίνεση, ήδη αυτή χρησιμοποιείται και από τους δύο, για ορατές μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ο ένας αφού καθυστέρησε με τα παιχνίδια του επί 2,5 χρόνια, χρησιμοποιεί το Σύνταγμα ως προεκλογικό εργαλείο, και ο άλλος παίρνει την σκυτάλη και το μετατρέπει σε μετεκλογικό εργαλείο».

«Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιεργώντας την πόλωση και τον διχασμό, εντείνουν τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα, τώρα οδηγούν και σε θεσμικό αδιέξοδο χρησιμοποιώντας την διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Το αποτέλεσμα; Η Αναθεώρηση θα πάει στις καλένδες και το δούλεμα καλά κρατεί...»

Το Κίνημα Αλλαγής, σημειώνεται, έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του και θα συμμετέχει στην προβλεπόμενη από το ίδιο το Σύνταγμα διαδικασία, «γιατί οφείλει να προστατεύσει την σοβαρότητα των θεσμών».

Και τονίζεται: «Κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν μπορεί να το κρύψει ότι η ελληνική κοινωνία, απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές διεξόδου από την κρίση. Και καμία συνταγματική πρόβλεψη από μόνη της δεν αρκεί και δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο από την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα και τις φιλοδοξίες της δεξιάς παλινόρθωσης του κ. Μητσοτάκη».