Γεννηματά: «Ναι» στο άσυλο, «όχι» στη βία και την ανομία

Γεννηματά: «Ναι» στο άσυλο, «όχι» στη βία και την ανομία

«Λέμε Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, την διακίνηση των ιδεών. ΟΧΙ στη συντηρητική λογική της ΝΔ που εξαγγέλλει την κατάργησή του»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων εξαπέλυσε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει απόλυτα την ευθύνη για την επικράτηση της ασυδοσίας που αμαυρώνει την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Είναι μάλιστα πρόκληση να καλεί σε αυτοδικία πανεπιστημιακούς και φοιτητές, μετατρέποντάς τους σε πολιτοφυλακή» τόνισε μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Λέμε Ναι στο ακαδημαϊκό άσυλο, την ελεύθερη διδασκαλία, την έρευνα, την διακίνηση των ιδεών. ΟΧΙ στη συντηρητική λογική της ΝΔ που εξαγγέλλει την κατάργησή του. ΟΧΙ στις πολιτικές ταύτισής του με τη βία και την ανομία. Άμεσα, τώρα αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπισθούν με πολιτική βούληση και συνεργασία των ιδρυμάτων με τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.