Νίκος Κοτζιάς για Καμμένο: Κανονικά ήταν να φύγει αυτός

Νίκος Κοτζιάς για Καμμένο: Κανονικά ήταν να φύγει αυτός

«Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους»

«Αυτός που έπρεπε να φύγει ήταν αυτός που έβγαινε και έλεγε στο εξωτερικό αλλά πράγματα από τη γραμμή της κυβέρνησης», υπογράμμισε, φιλοξενούμενος εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της KΡΗΤΗ TV ο τέως υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Προς έκπληξη και απογοήτευσή του μάλιστα, όπως είπε, ο ίδιος διαπίστωσε ότι κανείς άλλος παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε.

«Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠ.ΕΞ., δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους.

Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής».

«Το κανονικό ήταν να φύγει αυτός που λέει άλλα από την κυβέρνηση. Εγώ πάντως, να ξέρετε, έφυγα ευτυχισμένος από το υπουργείο Εξωτερικών. Την ημέρα που έφυγα, το κοινοβούλιο της γειτονικής μας χώρας ψήφιζε τη συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, πήρα την άδεια από τον πρωθυπουργό να βγούμε και να πούμε για τα Προεδρικά Διατάγματα αναφορικά με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Λοιπόν, μπορεί να αποχωρήσει πιο ευτυχισμένος ένας υπουργός Εξωτερικών;», σημείωσε με νόημα ο Νίκος Κοτζιάς.