Προφυλακίστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου

Προφυλακίστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου

Φορώντας χειροπέδες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου αναχώρησαν από τα δικαστήρια για τη ΓΑΔΑ - Αύριο θα αποφασιστεί σε ποια φυλακή θα οδηγηθούν

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων πληρωμών που φέρεται να έλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ανακριτές και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του για «ξέπλυμα» 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ως «δώρο» κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδίδεται ισχυριζόμενοι πως όλες οι κινήσεις στους λογαριασμούς τους έγιναν νόμιμα.

Φορώντας χειροπέδες ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου έφυγαν από το γραφείο των ανακριτών διαφθοράς λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Το ζεύγος Παπαντωνίου οδηγήθηκε σε κλούβα της αστυνομίας, η οποία πήρε το δρόμο για τη ΓΑΔΑ και το πρωί ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

«Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά», δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, λίγο πριν μπει στην κλούβα της αστυνομίας συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη διάρκεια της 16ωρης απολογίας του αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, ότι έλαβε «δώρα» για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στην γαλλική εταιρεία THALES, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κυρία Παπαντωνίου έλαβε ως «δώρο» το επίμαχο χρηματικό ποσό το οποίο εκτιμάται ότι ήταν μέρος ενός ποσού ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να διατέθηκε για την επίμαχη σύμβαση.

Η ζημία του δημοσίου εκτιμάται ότι άγγιξε τα 400 εκατ. ευρώ.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

3
σχόλια
 1. avatar ΑΛΕΞΗΣ

  Προφανώς ο δικηγόρος είναι της αντιπολίτευσης. Η δικαιοσύνη για να είναι δικαιοσύνη πρέπει και τα χρήματα να πάρει πίσω, αν μπορεί, και τους υπαίτιους να βάλει στη φυλακή, γιατί αν δεν το κάνει ο επόμενος "Παπαντωνίου" και ο επόμενος "Τσοχατζόπουλος", για να πώ μόνο αυτούς, θα κάνουν τα ίδια γιατί θα ξέρουν ότι δεν υπάρχει τιμωρία.

 2. avatar con oλοι τρωνε αλλα ριχνουν τα κοκολα σε αυτους που σε κατιγορουν εσυ ετρογε;ς και τα κοκκαλα

  οκαιλοι ετρωγαν αλλα εριχναν και κανενα κοκαλακι στους απεκσω εσυ ετρωγες και τα κοκκαλα

 3. avatar ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

  Μετά από 15 χρόνια?
  Ας του έθεταν υψηλή Εγγυοδοσία απαγόρευση εξόδουΕμφάνιση στοΑΤκατοικιας του
  Σε τι εξυπηρετεί η προφυλάκιση
  Προκαταβολή ποινής?
  Δέν συμφωνώ διόλου
  Κατάχρηση του θεσμού.
  Το δημόσιο θέλει χρήματα Όχι εκδίκηση.
  Η κυβέρνηση δείχνει έτσι Ότι λειτουργεί η δικαιοσύνη και ότι φέρνει την κάθαρση
  Εξοντώνοντσς πολιτικούς αντιπάλους
  ΒασίληςΔ.Νουλέζας
  Δικηγόρος

Παρακαλούμε περιμένετε ...