Το Ποτάμι: Απαιτείται σοβαρότητα κόντρα στον εθνικιστικό λαϊκισμό της Τουρκίας

Το Ποτάμι: Απαιτείται σοβαρότητα κόντρα στον εθνικιστικό λαϊκισμό της Τουρκίας

Η Σεβαστουπόλεως κάνει λόγο για δηλώσεις του ποδαριού από αρμόδιους και αναρμόδιους κυβερνητικούς

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την διπλωματική αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών αφήνει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για έλλειψη σοβαρότητας στις απαντήσεις που δίνονται στις προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας.

Όπως αναφέρει το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης «η επανάληψη παλιών απειλών από την τουρκική ηγεσία δεν βοηθούν την προσέγγιση των δύο χωρών». Προσθέτει ότι «ο εθνικιστικός λαϊκισμός που εκπέμπουν ανά στιγμές Τούρκοι αξιωματούχοι, διαταράσσει το κλίμα καλής γειτονίας που πρέπει να διέπει τους δύο λαούς» και τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση εμείς πρέπει να απαντάμε στις τουρκικές απαιτήσεις και απειλές, με σοβαρότητα».

Το Ποτάμι επισημαίνει, ότι «δηλώσεις του ποδαριού από αρμόδιους και πολλές φορές από αναρμόδιους, βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας και δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που πρέπει να εκπέμπει η ελληνική εξωτερική πολιτική και η πολιτική άμυνας». Καταλήγοντας επαναφέρει την πρόταση του κόμματος για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε -όπως αναφέρει- «εκεί να διαμορφώνεται η πατριωτική γραμμή και να δημιουργείται το απαραίτητο κλίμα ευρύτερης συνεννόησης».