Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη

Διπλωματικές πηγές διαψεύδουν ότι η συνάντηση ήταν έκτακτη

Τον Έλληνα πρέσβη στην Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών o Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters και το τουρκικό δίκτυο CNNTurk. Σύμφωνα με το CNNTURK, ο Έλληνας πρέσβης, Πέτρος Μαυροειδής, έχει κληθεί στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα, Πέτρου Μαυροειδή, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν προγραμματισμένη από την περασμένη Παρασκευή.

Πριν από λίγες μέρες η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ του ερευνητικού σκάφους Barbaros και της ελληνικής φρεγάτας, «Νικηφόρος Φωκάς».

Σήμερα, δια στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας στην ανακοίνωση Κοτζιά περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Εκεί προηγείται ο λαϊκισμός. Είμαστε υπέρ να τεθεί με ειρηνικό τρόπο το θέμα. Εμείς δίνουμε κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε μεταξύ άλλων σε πρωινή τουρκική εκπομπή ο κ. Τσαβούσογλου.