Ραντεβού τον… Μάρτιο για εξελίξεις και εκλογές δίνει ο Καμμένος

Ραντεβού τον… Μάρτιο για εξελίξεις και εκλογές δίνει ο Καμμένος

«Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι να έρθει ο κόμπος στο χτένι» λέει ο υπουργός Άμυνας

Προσωρινή παύση πατά ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής του κόμματος της συγκυβέρνησης, Πάνος Καμμένος, μετά τις εξελίξεις που προκάλεσε το Μακεδονικό και οι διαδικασίες στην ΠΓΔΜ αλλά και η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος, η διεξαγωγή του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατά την εισαγωγική ομιλία του στο Συμβούλιο ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε».

«To 2019 θα είναι έτος εκλογών. Και αυτές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο μετά το τέλος της τετραετίας είτε θα γίνουν τον Μάιο» είπε ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο κ. Πάνος Καμμένος τόνισε ότι ο συνασπισμός των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα μια «έντιμη και ανοιχτή συνεργασία, μία δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνεργαστήκαμε για να σώσουμε την πατρίδα μας. Ο,τι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια και καθαρά», υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Ενώ πρόσθεσε πως «όπως είπε ο Τσίπρας στη συνεργασία μας δεν υπήρχε πουθενά το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας. Το θέμα για μας αποτελεί δέσμευση καταστατική. Οι ΑΝΕΛ έχουμε ξεκάθαρη θέση, δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία, τέλος. Δεν το κρύψαμε, δεν θα υποχωρήσουμε».

«Θα τα ξαναπούμε τον Μάρτιο όποτε και αν έρθει η Συμφωνία. Η συμφωνία έχει ακόμα δρόμο μπροστά» είπε ο υπουργός Άμυνας τονίζοντας ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει αυτή τη στιγμή στην ΠΓΔΜ έχει «πολύ δρόμο ακόμα».

Αναφερόμενος σε στελέχη του κόμματός του που διαφοροποιούνται από την γραμμή των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία, ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για «μακεδονοκλάστες», που ο ίδιος έκανε «τζάμπα μάγκες» στο παρελθόν. Αυτοί έχουν πια τελειώσει, υπογράμμισε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.