Οι αντιδράσεις των πολιτικών μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ

Οι αντιδράσεις των πολιτικών μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ

Για σημαντικό θετικό βήμα έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς

Για σημαντικό θετικό βήμα κάνει λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Παππάς τονίζει: «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ. Σημαντικό θετικό βήμα. Προχωράμε».

Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πλέον καθαρός επισημαίνει από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπων είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζόραν Ζάεφ και την κυβέρνηση του», αναφέρει.

Τζανακόπουλος: Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας

Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος μετά την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή, αναφέρει με ανάρτησή στο twitter και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος

Σβίγκου: Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ

«Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου την έγκριση της πρότασης του Ζόραν Ζάεφ για συνταγματική αναθεώρηση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων στην ΠΓΔΜ.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η κ. Σβίγκου αναφέρει: «Ιδιαίτερα θετική η εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. Οι δύο χώρες και συνολικά τα Βαλκάνια μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμφωνία των Πρεσπών. Οι λαοί θέλουν την ειρήνη και τη συνανάπτυξη».

Γιάννης Ραγκούσης: Η ώρα της ιστορικής ευθύνης κόπιασε

«Η ώρα της ιστορικής ευθύνης κόπιασε», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και προσθέτει: «Μετά τις 80 θετικές ψήφους στη συμφωνία των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, η ώρα της ιστορικής κι εθνικής ευθύνης για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες κόπιασε. Για την ελληνική πολιτική ζωή η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί αυθεντική αλλά και απροσπέραστη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο σύγχρονο πατριωτισμό και τον ψευτοπατριωτισμό, ανάμεσα στην εθνική αυτοπεποίθηση και το φοβικό επαρχιωτισμό, ανάμεσα στους προοδευτικούς και τους εθνολαικιστές.Η Ελλάδα της ευρωπαϊκής προοπτικής, του πρωταγωνιστικού γεωπολιτικού ρόλου βρίσκεται πλέον σε ένα καθοριστικό ιστορικό σταυροδρόμι».