Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί την αστυνομία σε διάλυση

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί την αστυνομία σε διάλυση

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι η προστασία των πολιτών, η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα»

Δριμύ κατηγορώ από το βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά την ελληνική αστυνομία, αλλά και την ανοχή στην εγκληματικότητα. Όπως υποστηρίζει ο κ. Αυγενάκης, η κυβέρνηση προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες

«Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει, μέσω της αποδυνάμωσης της ελληνικής αστυνομίας και της ανοχής στην εγκληματικότητα, ότι η προστασία των πολιτών, η δημόσια τάξη και ασφάλεια δεν αποτελούν πολιτική προτεραιότητα», τονίζει σε δήλωσή του ο Λευτέρης Αυγενάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με το νόμο Παρασκευόπουλου ... αποφυλάκισε εγκληματίες, έβαλε τους αστυνομικούς να ... κάνουν τον σοφέρ σε μέλη παραβατικών οργανώσεων, βάζει τους αστυνομικούς να .... παίξουν το ρόλο συνοδών για να κόβουν το ρεύμα στους πολίτες, και επιδεικνύει ανοχή ... σε παραβατικές συμπεριφορές από τις "συλλογικότητες", όπως το χθεσινό περιστατικό με το Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Αθηνών.

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση οδηγεί τις αστυνομικές υπηρεσίες στη ... διάλυση προσθέτοντας πως «η περιβόητη «αναδιάρθρωση» των αστυνομικών υπηρεσιών αποδείχθηκε ευφημισμός για καταργήσεις/συγχωνεύσεις υπηρεσιών, μειώσεις προσωπικού και αποδυνάμωση των τμημάτων της υπαίθρου, ενώ ο νέος φιλόδοξος επιχειρησιακός σχεδιασμός για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο δρόμο, «ΠΕΡΣΕΑΣ», έχει δημιουργήσει αναστάτωση, αφού η υλοποίησή του είναι αδύνατη λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη λογική της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πολιτών. Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες» καταλήγει στην δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...