Τσιάρας: Τεράστιο άδειασμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Κοτζιά

Τσιάρας: Τεράστιο άδειασμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Κοτζιά

Για «απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης» κάνει λόγο η ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι δεμένοι μεταξύ τους σε μια λογική να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο ο ένας στην πρωθυπουργική και ο άλλος στην υπουργική καρέκλα», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή τη χθεσινή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Τσιάρας σχολίασε: «Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες σε τραγελαφικά επεισόδια και γεγονότα, που αφενός μεν καταδεικνύουν την απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης αλλά και μια σοβαρή ανικανότητα να περιγράψουν με σταθερό και συγκεκριμένο τρόπο πολιτικές, μπου θα μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας. Προσωπικά εκτιμώ πως υπάρχει ένα τεράστιο άδειασμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Κοτζιά με βάση όλα όσα έχουν εξελιχθεί μιας και φαίνεται ότι επέλεξε να κατεβάσει από το τρένο τον κ. Κοτζιά».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας, με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο έδειξε την πόρτα της εξόδου στον κ. Κοτζιά, λέγοντας αφενός μεν ότι ο ίδιος δεν παίρνει θέση, βάζοντας τον κ. Τζανακόπουλο, που όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος του, να πει "όποιος θέλει να κατεβεί" και μην καλύπτοντας τον κ. Κοτζιά σε αυτόν τον διάλογο (σ.σ. με τον κ. Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο), ο οποίος ξεπερνούσε και τα όρια μιας σοβαρής συνεργασίας μεταξύ μελών υπουργικού συμβουλίου, αλλά πολύ περισσότερο και τα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιάρας, «όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ δυσάρεστο τοπίο, που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, βρίσκεται σε μια λογική αποσύνθεσης, δυστυχώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ακόμα ότι η ΝΔ «σε αντίθεση με ό,τι έκαναν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση» δεν λειτούργησε ποτέ «με λαϊκισμό, με πολύ εύκολη και ελαφρά σκέψη απέναντι σε ζητήματα, τα οποία άπτονται των συμφερόντων της πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «είμαστε έτοιμοι και να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική αλλά και να επαναφέρουμε τους όρους της αξιοπρέπειας στην άσκηση μιας πολιτικής που πραγματικά θα δίνει απάντηση στα προβλήματα, που αυτή τη στιγμή είναι πολλά για τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ είπε: «εμείς, από την πρώτη στιγμή αντισταθήκαμε στο συγκεκριμένο μέτρο καταψηφίζοντάς το και είχαμε καταθέσει και τροπολογία περί μόνιμης αναστολής της περικοπής των συντάξεων. Το να έρχεται τώρα η κυβέρνηση και να μας λέει, εμείς τώρα τι θέλουμε κι εμείς τι θα κάνουμε, όταν μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε με τον πλέον σοβαρό και σθεναρό τρόπο στον Πρόεδρο της Γερμανίας ότι εμείς δεν θέλουμε να περικοπούν οι συντάξεις, συνιστά ένα θέμα περισσότερο συζήτησης παρά ουσίας».

Ο κ. Τσιάρας μίλησε επίσης για «τραγική εικόνα» της κυβέρνησης και σχολίασε τον τρόπο που, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση παρεμβαίνει στους θεσμούς», τα «ζητήματα ασφάλειας του πολίτη, όταν οποιοσδήποτε μπορεί να ρίχνει μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας, και από την άλλη πλευρά ο Ρουβίκωνας μπορεί να εγκλωβίζει καθηγητές πανεπιστημίου στερώντας τους την πραγματική ελευθερία» αλλά και ζητήματα σχετικά με το μεταναστευτικό.