Το plan b του Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το plan b του Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ελληνική πλευρά έδειξε την "καλή της θέληση" με την πΓΔΜ»

Την «καλή της θέληση» έδειξε η ελληνική πλευρά στη Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουες Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα καταδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν στηρίζει τη συμφωνία, ένα γεγονός που, όπως εκτίμησε, θα δώσει συνέχεια στο φαινόμενο του αλυτρωτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη πΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΛΕΞΗΣ

    Έτσι όπως αναφέρετε το plan b σημαίνει ότι η ΠΓΔΜ δεν θα έχει απολύτως κανένα λόγο να δώσει λύση στο ονοματολογικό αργότερα και de facto θα κατοχυρωθεί το όνομα σκέτη "Δημοκρατία της Μακεδονίας".
    Θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα την πρότασή του με λεπτομέρειες γιατί έτσι φαίνεται ότι ενώ από τη μία φωνάζει για πατριωτισμό και μη παράδοση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ από την άλλη προτείνει να το παραδώσει χωρίς καν να το διαπραγματευτεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...