Συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου στην Ελούντα

Συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου στην Ελούντα

Στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του πρωθυπουργού με τους Προέδρους των δύο χωρών

Στην 6η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ελούντα της Κρήτης και κατά την οποία θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασιών, θα συμμετάσχει αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης και ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Οι Σύνοδος θα ξεκινήσει με διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. αλ Σίσι, ενώ θα ακολουθήσουν τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας των τριών χωρών. Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου προς τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.