Ερντογάν: Δεν θα υποχωρήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ερντογάν: Δεν θα υποχωρήσουμε σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο επανέλαβε τις προκλήσεις του για Ελλάδα και Κύπρο

«Η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση των στελεχών του κόμματός του στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε, ότι το νομικό δίκαιο αποτελεί επιλογή του ιδιοκτήτη του. «Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το προστατεύσουμε αυτό. Αν δεν συμπεριφερόμασταν με αυτό τον τρόπο από παλιά, δεν θα επιδεικνύαμε τη στάση η οποία σήμερα προσδίδει κύρος στη χώρα μας στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο. Αυτή τη στάση την πετύχαμε όχι μόνο εστιάζοντας σε κάποιους στη χώρα μας αλλά ταυτόχρονα με κόστος ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πιο ισχυρές οικονομικά και στρατιωτικά χώρες του κόσμου» ανέφερε.

«Γι' αυτό και στην Παλαιστίνη, τη Βοσνία, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και σε πολλά άλλα ζητήματα κάναμε την επιλογή μας υπέρ της αρετής, της ηθικής, της συνείδησης και του δικαίου», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Είμαστε υποχρεωμένοι και σήμερα και αύριο να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Για τα ζητήματα που έρχονται στην ατζέντα μας δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις χωρίς να κοιτάξουμε πρώτα τη συνείδησή μας», κατέληξε.

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία στηρίζει πάντοτε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «η Τουρκία στηρίζει πάντοτε δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού», σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής του ψευδοκράτους Τεμπερουκέν Ουλουτσάι, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τρίτης συνάντησης των Προέδρων Κοινοβουλίων των Ευρασιατικών Χωρών στην Αττάλεια. Ο Γιλντιρίμ εξέφρασε ικανοποίηση που συνάντησε τον «πρόεδρο της βουλής» προσθέτοντας ότι κάθε φορά έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ίδιους η «Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)».

Ανέφερε ότι «είναι σημαντική η συμμετοχή της ΤΔΒΚ στις διεθνείς συναντήσεις», ενώ είπε, ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να παρακολουθούν πάντοτε την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Από την πλευρά του ο Τεμπερουκέν Ουλουτσάι είπε, ότι ειδικά για τη λύση του Κυπριακού η Τουρκία με την «βόρεια Κύπρο» ακολουθούν μια κοινή διαδικασία. Πρόσθεσε, ότι στόχος τους είναι να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος στις υφιστάμενες σχέσεις των δύο κοινοβουλίων. Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι συζήτησαν και τις εργασίες έρευνας για φυσικό αέριο στην Κύπρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...