Γεννηματά: Θέλουμε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

Γεννηματά: Θέλουμε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας

«Απέναντι στο διχασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απαιτείται η εθνική συνεννόηση»

«Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ισχυρή εντολή για να εγγυηθεί κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας, που θα πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες για το μέλλον της χώρας προοδευτικές αλλαγές και θα αλλάξει τους δυσβάστακτους όρους της μεταμνημονιακής εποχής που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας». Αυτό ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, που συνεδρίασε το απόγευμα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Η κυρία Γεννηματά κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει σε κυβέρνηση μόνο και μόνο για να βγει η δεδηλωμένη, «προκαλώντας», όπως είπε, «τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να συμφωνήσουν στην πρόταση δίνοντας πριν τις εκλογές καθαρή απάντηση».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι απέναντι στον διχασμό που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ απαιτείται η εθνική συνεννόηση που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής. «Για να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν νέες θυσίες και δεσμεύσεις, μοίρασμα της φτώχειας και των επιδομάτων και για να ανακοπεί η επιστροφή της Δεξιάς στην εξουσία. Είναι αδιανόητο λύση να είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ, που έχει ευθύνες για τα μνημόνια και μέχρι σήμερα δεν τις έχει αναλάβει».

«Έδωσαν τις συντάξεις για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση»

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τα μεγάλα πλεονάσματα, στα οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ενώ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός ότι περιέχει δύο σενάρια για τις συντάξεις. «Έδωσαν τις συντάξεις για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση. Το πρόβλημα ξεκινάει από τον νόμο Κατρούγκαλου, που φτωχοποιεί τους συνταξιούχους. Πρέπει να αλλάξει ριζικά γι' αυτό και δεν έχει κανένα νόημα να περικοπούν οι συντάξεις όπως συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη η Μόρια»

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσε τα στελέχη του για την επίσκεψή της στη Μόρια, χαρακτηρίζοντας ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη και στίγμα για μία αριστερή κυβέρνηση την κατάσταση στο καταυλισμό των προσφύγων. «Δεν έχει γίνει τίποτα. Η μόνη που χαίρεται είναι η Χρυσή Αυγή. Χρειάζεται άμεσα αποσυμφόρηση των νησιών» υπογράμμισε.

Επίσης, η κυρία Γεννηματά δήλωσε ευχαριστημένη από τις διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων για τις Περιφέρειες, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν κλείσει και οι περισσότεροι υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια στις εθνικές εκλογές.

Αμέσως μετά, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα διαδικασίες και επιλογές, τονίζοντας ότι πολιτικός στόχος είναι η επιβεβαίωση της αυτόνομης πορείας του ΚΙΝΑΛ. Ακόμη, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενώ εξήγησε τον προγραμματισμό για τις εξορμήσεις των κλιμακίων του Κινήματος Αλλαγής, όπου μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αναδείξουν τα ζητήματα της υγείας, κυρίως της πρωτοβάθμιας, και την κοινωνική ατζέντα του ΚΙΝΑΛ.