Λαφαζάνης: Ούτε στα πιο σκοτεινά μετεμφυλιακά χρόνια δεν συνέβαινε τέτοια παρακολούθηση

Λαφαζάνης: Ούτε στα πιο σκοτεινά μετεμφυλιακά χρόνια δεν συνέβαινε τέτοια παρακολούθηση

Δείτε την δήλωση στο news.gr

Με δηλώσεις του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στη Σταδίου σχολίασε το δημοσίευμα που έκανε λόγο για ανθρώπους της Ασφάλειας οι οποίοι υποδύονταν εκπροσώπους του Τύπου και παρακολουθούσαν τις συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών.

«Και εδώ που είμαστε, αυτοί πρέπει να έχουν τοποθετήσει κάμερες και να βιντεοσκοπούν την κινητοποίησή μας. Προσπαθώ κι εγώ να καταλάβω πού τις έχουν βάλει, γιατί το κάνουν συστηματικά. Ίσως σήμερα, λόγω των αντιδράσεων και του θορύβου που έχει προκληθεί, να μην έχουν βάλει. Αλλά, συνέχεια, σε όλες τις κινητοποιήσεις είχαν βιντεοσκόπηση και φωτορεπόρτερ, όπως κατήγγειλε και η Ένωση Φωτορεπόρτερ», τόνισε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης.

Για το εάν το είχε αντιληφθεί αυτό, απάντησε: «Βεβαίως. Τους κυνηγάγαμε, τους φωνάζαμε, έφευγαν προσωρινά, αλλά ξανάρχονταν, γιατί αυτή ήταν η δουλειά τους. Εδώ πρόκειται για μια παρακολούθηση που δεν συνέβαινε ούτε στα πιο σκοτεινά μετεμφυλιακά χρόνια της χώρας μας. Είναι αυτό που λέμε ο "μεγάλος αδελφός". Έκαναν τον κάμεραμαν, που δεν τον ξεχώριζες. Έπαιρνε τις εικόνες δήθεν για το Μέσο που δουλεύει και στην ουσία κατέγραφε τα πάντα και τα πήγαινε στην Ασφάλεια. Έχουμε χαρτιά και καταθέσεις γι’ αυτά, με δικόγραφα».

Τέλος, ο γραμματέας της ΛΑΕ, τόνισε: «Έχουμε καταθέσεις που έχουν γίνει επισήμως και λένε "Πήγαμε και κινηματογραφήσαμε την τάδε την εκδήλωση, από εκείνη την ώρα μέχρι εκείνη την ώρα, κατόπιν εντολών της διοίκησής μας και μετά από άδεια εισαγγελέα". Το άλλοθί τους είναι ότι παίρνουν άδεια εισαγγελέα. Επικαλούμενοι ότι μπορούν να γίνουν αξιόποινες πράξεις, παίρνουν άδεια εισαγγελέα. Αλλά, αυτό είναι επόπτευση, επιτήρηση. Είναι απαράδεκτα πράγματα που θυμίζουν χουντικά καθεστώτα, μετεμφυλιακή ιστορική περίοδο και τη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Βίντεο και φωτογραφία: Γιάννης Κέμμος