Μπηχτή Καμμένου για Κοτζιά: Εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό

Μπηχτή Καμμένου για Κοτζιά: Εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό

«Ξεκινά μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο»

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι ΑΝΕΛ για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος.

«Ξεκινά μια νέα εποχή που μεταθέτει τη συμφωνία για πολύ μετά τον Μάρτιο» σημείωσε, ενώ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί δικαίωση για τους ΑΝΕΛ ότι δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση τον Ιούνιο. Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα τραβήξει. Το 70% του λαού των Σκοπίων δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει η παραχάραξη της ιστορίας».

Σχετικά με την κόντρα που φαίνεται να έχει ξεσπάσει με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κότζια, ο κ. Καμμένος ανέφερε «εγώ συνομιλώ με τον πρωθυπουργό».

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην χθεσινή του τοποθέτηση ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι την ευθύνη για την εξωτερική πολιτική της χώρας την έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών. Σε αντίστοιχη ερώτηση για τις αιχμές του Νίκου Φίλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι «είναι φίλος μου. Κάνουμε μαζί διακοπές στην Ικαρία».

«Δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι η υπόθεση αυτή θα είναι μία υπόθεση που θα τραβήξει πάρα πολύ. Είδαμε ότι το 70% των Σκοπιανών δεν είναι διατεθειμένοι όχι μόνο να βρει λύσεις αλλά ούτε να υποχωρήσει στην σκληρή στάση της διεκδίκησης εδαφών και της παραχάραξη της ιστορίας.

Ξεκινάει μία νέα, μια καινούργια εποχή όπου πιστεύω ότι μεταθέτει ακόμα και την συμφωνία που κάναμε με τον Αλέξη Τσίπρα για το Μάρτιο για πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφασίσουν και από την άλλη πλευρά το πως θα κινηθούν. Θεωρούμε μεγάλη δικαίωση το ότι τον Ιούνιο δεν ανατρέψαμε την κυβέρνηση όπως ήθελε ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την έξοδο από τα μνημόνια και την πάταξη της διαφθοράς. Παραμένουμε σταθεροί και συνεπείς στη θέση μας και στην εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό», ανέφερε.