Ερντογάν: Κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς την Τουρκία

Ερντογάν: Κανένα βήμα σε Αιγαίο και Κύπρο χωρίς την Τουρκία

Στο Αιγαίο και την Κύπρο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία τόνισε από το βήμα του Κοινοβουλίου

Σε νέες προκλήσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμηνύοντας από το βήμα του Τουρκικού Κοινοβουλίου, ότι στο Αιγαίο και την Κύπρο δεν μπορεί να γίνει κάποιο βήμα χωρίς την Τουρκία.

«Όπως σε κάθε ζήτημα, έτσι και στο Αιγαίο και την Κύπρο, η προτίμησή μας είναι το "win-win". Όσοι οδηγούν το ζήτημα σε σύγκρουση ή σε κρίση, θα λογοδοτήσουν πρώτα στο λαό τους» τόνισε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία παρέδωσε έναν κατάλογο 136 προσώπων, τους οποίους θέλει να της εκδώσει η Γερμανία, καθώς φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet επικαλούμενη σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα αναφέρει, ότι ο Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Βερολίνο: «Δεν γνωρίζω όλα τα ονόματα, αλλά είναι σημαντική λίστα. Μια λίστα 136 προσώπων στη Γερμανία». Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν διευκρίνισε ποιες οργανώσεις περιλαμβάνονται, αλλά όπως μεταδόθηκε, επεσήμανε ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη στην αντιμετώπιση των μελών του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και της οργάνωσης DHKP-C.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του τηλεοπτικού δικτύου Deutsche Welle Turkey με έδρα τη Γερμανία, επικαλείται αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης που λένε ότι ο Ερντογάν δεν παρέδωσε καμία λίστα. Μέχρι στιγμής, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters για διευκρινίσεις.