Σκουρλέτης: Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση του Σκοπιανού

Σκουρλέτης: Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίλυση του Σκοπιανού

«Θα ρίξει ο κ. Καμμένος την Κυβέρνηση ή θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα;»

Το μήνυμα που εξάγεται από το δημοψήφισμα στα Σκόπια είναι διττό, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη. Αφενός η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της γειτονικής χώρας είπε «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και αφετέρου το ποσοστό της συμμετοχής ήταν μικρό και δημιουργεί πρόβλημα στον Ζάεφ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», επεσήμανε ότι η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με ψυχραιμία και παραμένει σταθερά προσηλωμένοι στην προοπτική επίλυσης του Σκοπιανού, για την οποία υπάρχει για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια «αχτίδα αισιοδοξίας».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ότι το κόμμα του θα ρίξει την Κυβέρνηση σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε ότι υπάρχουν δυο ζητήματα.

Το πρώτο είναι ότι η αίσθηση που έχει είναι πως στη σημερινή σύνθεση της Βουλής το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει σαφή πλειοψηφία και το δεύτερο πως σε ότι αφορά την απόσυρση της εμπιστοσύνης από τον κυβερνητικό τους εταίρο θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και αυτό το σενάριο δεν είναι δεδομένο. Μάλιστα απηύθυνε κι ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως η διαφωνία τους στο Σκοπιανό ήταν δεδομένη από την αρχή της συνεργασίας τους, αλλά τώρα τρία χρόνια μετά και με δεδομένα τα επιτυχή αποτελέσματα της συγκυβέρνησής, την  ώρα που είμαστε έτοιμοι να δρέψουμε τις δάφνες των επιτυχών αποτελεσμάτων, θα ρίξει ο κ. Καμμένος την Κυβέρνηση ή θα το σκεφτεί πιο ψύχραιμα.