Πολέμος δηλώσεων ΝΔ – Μαξίμου για τα αναδρομικά

Πολέμος δηλώσεων ΝΔ – Μαξίμου για τα αναδρομικά

«Η κυβέρνηση προεκλογικά μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις» - «Μπροστά στο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη, τι Λωζάννη τι Κοζάνη…»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατόπιν εορτής και αφού βρισκόμαστε ήδη σε άτυπη προεκλογική περίοδο, μας πληροφορεί ότι θα συμμορφωθεί με δικαστικές αποφάσεις για την καταβολή αναδρομικών σε εργαζομένους και συνταξιούχους ορισμένων κλάδων.

Κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Αλλά επί 4 χρόνια έδινε μόνον υποσχέσεις, αποδεικνύοντας, για ακόμη μία φορά, πόσο αναξιόπιστη είναι» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Πειραιώς υπενθύμισε ότι η ΝΔ, ως κυβέρνηση το 2014, προέβη, στο πλαίσιο τότε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, στην καταβολή όχι μόνον του 50% των αναδρομικών -αποδοχών και συντάξεων- αλλά και στην αποκατάσταση των τρεχουσών αποδοχών και συντάξεων εκείνης της εποχής κατά 50% σε σχέση με ό,τι ίσχυε προ των περικοπών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κυβερνητικές πηγές: Για ακόμη μία φορά η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με λαθροχειρίες

«Για ακόμη μία φορά η ΝΔ κάνει αντιπολίτευση με λαθροχειρίες. Η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσε αναδρομικά το 2014 για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους, όταν είχε ήδη αποφασίσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Και με την απόφασή της αυτή οδήγησε το πρόγραμμα "αναντίστροφα εκτός τροχιάς", όπως είπαν οι ίδιοι οι θεσμοί» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι «η σημερινή κυβέρνηση, και τα αναδρομικά σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα καταβάλλει στους δικαιούχους, και τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα ψηφίσει άμεσα, και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, και τέλος πετυχαίνει και με το παραπάνω τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα».

«Αλλά μπροστά στο αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη, τι Λωζάννη τι Κοζάνη…» το δηκτικό σχόλιο των κυβερνητικών πηγών.