Γεροβασίλη: Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Γεροβασίλη: Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

«Συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών θα κριθούν»

Τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και διαβεβαίωσε πως θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, σχετικά και με το επίμαχο βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να συμπεριφέρονται βίαια στον 33χρονο.

Όπως τόνισε η κυρία Γεροβασίλη, όλη η χώρα παρακολούθησε μέσα από τα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν το αποτρόπαιο θέαμα ένας άνθρωπος που δεν προέβαλε αντίσταση να δέχεται χτυπήματα.

Η υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει άψογα τη δουλειά της και επισήμανε πως «συμπεριφορές που ξεφεύγουν από τα όρια του επαγγελματισμού των αστυνομικών θα κριθούν». Υπογράμμισε επίσης, πως «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να περιμένουμε την ολοκλήρωση της ΕΔΕ». Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ομάδα ΔΙΑΣ βρίσκεται συνήθως στο «μάτι του κυκλώνα».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ακόμη, ότι υπάρχει ένα σχέδιο για εμφανή αστυνόμευση σε όλη την Ελλάδα και πως ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι «η εμφανής αστυνόμευση δρα αποτρεπτικά».

Παρακαλούμε περιμένετε ...