ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το Δημόσιο ως «πάρκινγκ» στελεχών της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει το Δημόσιο ως «πάρκινγκ» στελεχών της ΝΔ

Αφορμή δηλώσεις του Χ. Μαρκογιαννάκη, ότι του προτάθηκε θέση σε ΔΕΚΟ προκειμένου να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του πρώην βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ότι του προτάθηκε θέση σε ΔΕΚΟ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος, προκειμένου να μην κατέβει υποψήφιος βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι «είναι πράγματι πολύ σύγχρονη η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Δημόσιο Τομέα ως "πάρκινγκ" στελεχών, προκειμένου να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν πείθει ούτε τους υποψήφιους προς "παρκάρισμα", όπως τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο αναφέρει, ότι «ως αποζημίωση στους κομμένους βουλευτές του, όπως αποκάλυψε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο κ. Μητσοτάκης τους παραχωρεί "μέρισμα" στο Δημόσιο. Ή όποια ΔΕΚΟ διαλέξουν!». Προσθέτει δε, ότι «έτσι δεν αποδεικνύεται μόνο, ότι διακατέχεται από το οικογενειακό σύνδρομο της ιδιοκτησίας του κράτους. Αλλά και ότι προτίθεται να συνδυάσει τις μαζικές απολύσεις και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους με διορισμούς αρίστων».

Καταλήγοντας υποστηρίζει, ότι «τζάμπα αγχώνεται πάντως. Δεν θα του δώσει ποτέ ο λαός τη δυνατότητα να διαμοιράσει τα ιμάτια του κράτους».