Κλήση του Π. Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για τους πλειστηριασμούς

Κλήση του Π. Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για τους πλειστηριασμούς

«Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό» τονίζει ο γραμματέας της ΛΑΕ - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε απολογία κλήθηκε την Τετάρτη, 26-9-2018, από την Κρατική Ασφάλεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφορικά με τη διαμαρτυρία της ΛΑΕ στους πλειστηριασμούς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του ιδίου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «ντροπή και υποκρισία» εγκαλεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας τονίζοντας παράλληλα ότι «οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό».

«Είναι ντροπή και υποκρισία να προσπαθεί ατέχνως και ψευδώς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) να κρυφτεί πίσω από την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για να δικαιολογήσει ματαίως την αυθαίρετη κλήση μου να απολογηθώ για χαλκευμένες κατηγορίες που παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές της χώρας», σημειώνει ο Π. Λαφαζάνης.
Εξάλλου, «αποτελεί όνειδος η ΓΑΔΑ να ομολογεί τόσο ξεδιάντροπα ότι αποτελεί όργανο και το μακρύ χέρι των τραπεζών ενάντια σε φτωχούς πολίτες για να πεταχτούν στο δρόμο και να απωλέσουν τα σπίτια και τα μικρά περιουσιακά στους στοιχεία.
Οι εκδικητικές διώξεις της ΓΑΔΑ θα πέσουν στο κενό. Γρήγορα στο σκαμνί θα καθίσουν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταστροφή και την διάλυση της χώρας και τον πόνο που έχουν προκαλέσει και συνεχίζουν να προκαλούν αμείωτα στην κοινωνία», υποστηρίζει κλείνοντας ο Π. Λαφαζάνης.

Στο πλευρό του Λαφαζάνη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την κλήση του γραμματέα της ΛΑ.Ε.  Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η κλήση του γραμματέα της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Είναι αδιανόητο να καλείται σε εξηγήσεις αρχηγός κόμματος για την πολιτική του δράση και τη στήριξη κινητοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά υπερασπίζεται τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών».

Η απάντηση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την κλήση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για απολογία στην Κρατική Ασφάλεια, εξέδωσε πριν από λίγο η ΓΑΔΑ, δίνοντας εξηγήσεις για τον ρόλο της Αστυνομίας στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κλήση του κ. Λαφαζάνη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διευκρινίζει ότι το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, «είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κλήση του Πρόεδρου της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για παροχή εξηγήσεων, διευκρινίζεται ότι η κλήση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν στην παρεμπόδιση κρατικής λειτουργίας».