Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση αν γινόταν τώρα εκλογές

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση αν γινόταν τώρα εκλογές

Η διαφορά κυβέρνησης - ΝΔ, η γνώμη των πολιτών για την Συμφωνία των Πρεσπών και οι πρόωρες εκλογές

Νέα δημοσκόπηση δείχνει το σκηνικό της πολιτική αλλαγής την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε ανεπίσημη προεκλογική περίοδο.

Η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με ποσοστό 36,9% στην εκτίμηση ψήφου και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25,2%, με τη διαφορά τους να διαμορφώνεται στο 11,7%.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τρίτο κόμμα, αλλά το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7% και μετά η Χρυσή Αυγή με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,2%, το Ποτάμι με 2,3 % και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 18,7%, το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Η συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στο επίκεντρο και για τους πολίτες. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι επτά στους δέκα πολίτες έχουν αρνητική άποψη και 2 στους δέκα συμφωνούν. Ακόμη και αν υπερψηφιστεί στο δημοψήφισμα της γειτονικής χώρας η συμφωνία των Πρεσπών, το 64% θεωρεί πως η χώρα μας δεν πρέπει να την εγκρίνει.

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών, για πρώτη φορά είναι πλειοψηφία η γνώμη όσων λένε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές πρόωρα, ποσοστό 42%, ενώ το 33% τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας και 19% θα ήθελε οικουμενική κυβέρνηση με κάποιον άλλο επικεφαλής.

Αρνητικά αξιολογούν το έργο της κυβέρνησης επτά στους δέκα και θετικά δύο στους δέκα. Επτά στους δέκα έχουν αρνητική άποψη και για τον πρωθυπουργό- θετική άποψη έχει το 22%- ενώ οι αρνητικές απόψεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φτάνουν στο 56% και οι θετικές στο 31%.

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση στα «Νέα Σαββατοκύριακο»

1
σχόλιο
  1. avatar Αρης

    Κάνετε μαύρη προπαγάνδα. Συνεχίζετε χωρίς αυτοκριτική. Γράψτε καμία αλήθεια επιτέλους αφού κοπτεσθε για Δημοκρατία!

Παρακαλούμε περιμένετε ...