Στην Αυστρία αύριο ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Στην Αυστρία αύριο ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Πριν την αναχώρησή του ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές επαφές με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το απόγευμα, στις 17.00 (τοπική ώρα) θα πάρει μέρος στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) και στις 19.30 θα παρευρεθεί στο δείπνο εργασίας των ηγετών των κρατών μελών της Ε.Ε με θέμα το μεταναστευτικό.

Την Πέμπτη από τις 09.30-13.00 (τοπική ώρα) θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ολομέλειας της άτυπης Συνόδου Κορυφής με θέμα την εσωτερική ασφάλεια και στις 13.00-15.00 στο γεύμα εργασίας με θέμα το Brexit.

Πριν την αναχώρησή του ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές επαφές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι.

Θα ακολουθήσει συνάντηση στις 11:00 π.μ. με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.