Βορίδης: Ο Καμμένος είναι σε παραληρηματική κατάσταση

Βορίδης: Ο Καμμένος είναι σε παραληρηματική κατάσταση

«Το μόνο που μένει στον Τσίπρα είναι να διαρρέει σενάρια διάλυσης της ΝΔ»

«Δεν συνομιλώ ποτέ με υβριστές. Οι απαντήσεις δίνονται σε δημόσιο λόγο και με το ύφος του καθενός. Υπάρχει ήδη νομική αντιδικία, ο κ. Καμμένος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου, για δηλώσεις που έχει κάνει πάλι στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και επίκειται η δίκη σε δεύτερο βαθμό», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, απαντώντας σε όσα είπε για εκείνον νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος, από την ίδια εκπομπή, τόνισε ότι «το μόνο που μπορεί να σχολιαστεί είναι το καθεστώς της παραληρηματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, λέγοντας “η ΝΔ είμαι εγώ” και δεν είναι ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης».

«Προσπαθούν να προβάλουν μια «διάσταση Καραμανλή» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ» είπε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται ενώ «βγήκε ο άνθρωπος (σημ: ο Κώστας Καραμανλής) έξω από την ΔΕΘ, την τελευταία πριν τις εκλογές, στις οποίες εμείς πιστεύουμε ότι θα κάνουμε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δήλωσε ότι “είμαστε όλοι εδώ για την νίκη στις εκλογές, που πρέπει να οδηγήσει στην στήριξη των αδυνάμων”», είπε ο κ. Βορίδης.

Συνέχισε λέγοντας «το μόνο που μένει στον Τσίπρα είναι να διαρρέει σενάρια διάλυσης της ΝΔ. Τώρα έχουμε τον κ. Καμμένο που παραληρεί ότι αυτός είναι η ΝΔ. Ο κ. Καμμένος που στηρίζει την συγκεκριμένη κυβέρνηση, αναρωτιέμαι από ποια σκοπιά, για να αποφυλακίζει εγκληματίες, να δίνει άδειες στον Κουφοντίνα και κυρίως με την έγκριση του κ. Καμμένου  να φέρνει την Συμφωνία των Πρεσπών, διότι αν δεν του άρεσε θα μπορούσε να είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής ή να πει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση»

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο αναφορικά με την στάση του στο Σκοπιανό, καλώντας τον να διώξει από την ΝΔ «τα ακραία στοιχεία που έχει μαζέψει, τα “φασισταριά” όπως τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον Πλεύρη, να ανοίξει το κόμμα και τότε μπορεί να συζητήσουμε», αφήνοντας ανοιχτό πεδίο για σύγκλιση των δύο κομμάτων, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει «Η Νέα Δημοκρατία είμαι εγώ, δεν είναι αυτοί, δεν είναι «τα άκρα» με τα οποία δεν συνεργάστηκε ο Καραμανλής ούτε οι νεοφιλελεύθεροι που τους διέγραψε».