«Οι θυσίες του ελληνικού λαού άρχισαν να αποδίδουν καρπούς»

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού άρχισαν να αποδίδουν καρπούς»

Χρειάζεται, όμως, από εδώ και πέρα συντονισμός, καλή οργάνωση, μέθοδος και βεβαίως συναντίληψη των στόχων, υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδας» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του από το περίπτερο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο πλευρό της Ελλάδος. Δεν είναι μόνο δηλωτική η συμμετοχή της μ' αυτό το περίπτερο, αλλά πέραν αυτού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να ξαναβρεί πάλι την κανονικότητά της και τους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα της επιτρέψουν να ατενίσει σε αισιοδοξία το μέλλον. Κι αυτό προς ωφέλεια των Ελλήνων πολιτών και των νέων ανθρώπων ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

«Η Ευρώπη», σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, «είναι κοντά στην Ελλάδα και στη διαχείριση του μεγάλου ζητήματος του μεταναστευτικού και προσφυγικού, όπου η χώρα βρέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή κάτω από μεγάλη πίεση. Η Ευρώπη είναι κοντά στηρίζοντας επιχειρησιακά, πολιτικά και οικονομικά την Ελλάδα για να ανταπεξέλθει των μεγάλων της δυσκολιών αλλά και της αποστολής που έχει αναλάβει εξ ονόματος της Ευρώπης να διαχειρίζεται τα κοινά ευρωπαϊκά μας σύνορα».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης και επισκέφθηκε -μεταξύ άλλων- το περίπτερο των ΗΠΑ, είπε πως «φέτος η Διεθνής Έκθεση πραγματικά είναι αναβαθμισμένη, εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την ανάπτυξη της Ελλάδος, συγχρόνως αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης στη συλλογική προσπάθεια που γίνεται αυτό τον καιρό για την ανάπτυξη της ενδοχώρας των Βαλκανίων».

Σημείωσε επίσης ότι μετά την περιήγησή του και ως Έλληνας πολίτης αισθάνεται «αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδος μας όσο κι αν ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό στόχο».

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού και οι συλλογικές προσπάθειες που έχουν καταβληθεί τα τελευταία χρόνια, έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς. Χρειάζεται, όμως, από εδώ και πέρα συντονισμός, καλή οργάνωση, μέθοδος και βεβαίως συναντίληψη των στόχων, που όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα» επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «σε αυτή τη νέα προσπάθεια της χώρας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι στο πλευρό της Ελλάδος».

Αναφερόμενος στις ευρωατλαντικές σχέσεις με αφορμή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι οι σχέσεις αυτές «είναι πολύ ισχυρές παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται κατά καιρούς και στο νέο παγκόσμιο τοπίο Ευρώπη και Αμερική κινούνται μαζί».

Επισήμανε δε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ «είναι η φιλοξενούμενη χώρα είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, προς τον γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό της ρόλο, που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται κυρίως σε ένα περιβάλλον γενικευμένης αστάθειας και εμπιστοσύνης στην επιχειρηματική και οικονομική δυνατότητα της χώρας μέσα από μια σειρά μεγάλων επενδύσεων, που δεν θα αργήσουν σιγά σιγά να έρχονται και να στηρίζουν την ελληνική οικονομία σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει».

Παρακαλούμε περιμένετε ...