Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τις συντάξεις

Κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για τις συντάξεις

Η ΝΔ μιλά για τέταρτο άτυπο μνημόνιο που οδηγεί σε περικοπές και το Μαξίμου απαντά πως η ΝΔ θα διαψευστεί τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για το αποτέλεσμα των εκλογών

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ ξέσπασε για το θέμα των συντάξεων. Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αφήνει μισόλογα για το εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι περικοπές στις συντάξεις και του καταλογίζει πως εάν η χώρα δεν είχε μπει σε ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν τώρα καμία συζήτηση με τους δανειστές. «Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις», απαντούν κυβερνητικές πηγές.

«Μισόλογα και πάλι από τον κ. Τσίπρα»

«Ο κ. Τσίπρας άφησε και πάλι μισόλογα για το αν θα κόψει τις συντάξεις που ο ίδιος ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κι επικρίνει τον πρωθυπουργό πως αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία συζήτηση με τους δανειστές για τις συντάξεις.

«Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις. Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά»

«Η ΝΔ έχει στηρίξει όλη της την πολιτική ύπαρξη στη βαθιά της επιθυμία να εφαρμοστεί η εμμονή του ΔΝΤ και να περικοπούν οι συντάξεις. Τόσο για να κατηγορεί την κυβέρνηση, όσο και γιατί αυτό είναι μέρος του προγράμματος Πινοσέτ που έχει αντιγράψει ο κ. Μητσοτάκης και επιθυμεί να εφαρμόσει στην Ελλάδα», απαντούν κυβερνητικές πηγές.

«Λυπούμαστε, αλλά θα τους διαψεύσουμε διπλά» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «τόσο στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 όσο και στις επόμενες εκλογές, που θα στείλουν τους νοσταλγούς του ΔΝΤ και του Πινοσέτ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας» καταλήγουν πηγές από την κυβέρνηση.