LIVE: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

LIVE: Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

Μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας και πολιτικές με ορίζοντα τετραετίας για την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους

Τα μέτρα της κυβέρνησης για ανακούφιση των λαϊκών και μεσαίων τάξεων και πολιτικές με ορίζοντα τετραετίας για την ανασύνταξη του κοινωνικού κράτους αναμένεται να ανακοινώσει απόψε ο πρωθυπουργός, από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Επίσης, σε σημερινή συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης ανακοίνωσε ότι στις συντάξεις δεν θα υπάρξει μείωση.