Κουμουτσάκος: Ερωτήματα σχετικά με υποχώρηση της Αθήνας σε αίτημα της Άγκυρας

Κουμουτσάκος: Ερωτήματα σχετικά με υποχώρηση της Αθήνας σε αίτημα της Άγκυρας

«Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους;»

Ερωτήματα σχετικά με την στάση της Αθήνας ως προς το αίτημα της Άγκυρας για διμερή διάλογο χωρίς όρους έθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.
Συγκεκριμένα ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από τρεις ημέρες ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, ζήτησε διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας χωρίς όρους και έναρξη υψηλόβαθμων επισκέψεων μεταξύ των δύο χωρών, επαναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας σε όλο το εύρος των αξιώσεών της. Στα όσα προκλητικά είπε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου των Εξωτερικών, παρά μόνον η αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης.

Σήμερα, ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, ανταποκρινόμενος στο αίτημα Τσαβούσογλου έσπευσε να μεταβεί στη Σμύρνη για να συναντήσει τον ομόλογό του, ο οποίος συνέχισε τις αντιπαραγωγικές δηλώσεις.

Προκύπτουν συνεπώς δύο θεμελιώδη ερωτήματα:

  1. Έχει αποδεχθεί η ελληνική πλευρά την έναρξη διαλόγου χωρίς όρους; Έχει παραιτηθεί, δηλαδή, από την πάγια ελληνική θέση ότι το διεθνές δίκαιο αποτελεί βάση οποιαδήποτε συζήτησης;
  2. Έχει αποδεχθεί να συζητήσει τουρκικές αξιώσεις που η Ελλάδα παγίως απέρριπτε ως παντελώς ανυπόστατες;»
Παρακαλούμε περιμένετε ...