Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης ενώπιον το Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

Το θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι κυρίες Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα, Χρυσοβελώνη, Κόλλια-Τσαρουχά και Τελιγιορίδου, και οι κύριοι Αραχωβίτης και Μπόλαρης.

Η ορκωμοσία για όσους επέλεξαν το θρησκευτικό όρκο, τελέστηκε από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη και αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.

Τα 13 νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση είναι τα εξής: Μιχάλης Καλογήρου (υπουργός Δικαιοσύνης), Σταύρος Αραχωβίτης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης), Μυρσίνη Ζορμπά (υπουργός Πολιτισμού), Παναγιώτης Ρήγας (αναπληρωτής υπουργός Άμυνας), Κατερίνα Νοτοπούλου (υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης), Λευτέρης Κρέτσος (υφυπουργός ΨΗΠΤΕ), Μαρίνα Χρυσοβελώνη (υφυπουργός Εσωτερικών), Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη), Στάθης Γιαννακίδης (υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), Γιώργος Δημαράς (υφυπουργός Περιβάλλοντος), Μάρκος Μπόλαρης (υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Θρησκευμάτων).

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος