Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου με εντολή Κοντονή

Κατεπείγουσα έρευνα για την αποφυλάκιση Φλώρου με εντολή Κοντονή

Τι ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης από τις εισαγγελικές αρχές

Κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίστηκε ο Αρ. Φλώρος, καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για το οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ζητάει, με παραγγελία του προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μετά την είδηση της αποφυλάκισης του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης της Energa-Hellas Power και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, ο κ. Κοντονής διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις. Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ,( σ.σ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas Power”».

Η εντολή δόθηκε από τον κ. Κοντονή ο οποίος ζήτησσε να μελετήσει το σχετικό βούλευμα αμέσως μόλις αποκαλύφθηκε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.