Σταθάκης: Δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης

Σταθάκης: Δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης

«Η έξοδος από το μνημόνιο οριοθετεί πλέον μια νέα κατάσταση και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα κατάσταση»

Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού καθώς και για την νέα κατάσταση στη χώρα μας μετά το τέλος των μνημονίων, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι: «Η έξοδος από το μνημόνιο οριοθετεί πλέον μια νέα κατάσταση και η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα κατάσταση βήμα προς βήμα με αυτά που προτίθεται να κάνει».

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ανέφερε ότι: «Μπήκαμε στο μνημόνιο όταν η Ελλάδα χρωστούσε 300 δισ., η διάρκεια αποπληρωμής ήταν 7 χρόνια και έπρεπε να βρίσκεις 40 δισ. τον χρόνο. Βγαίνουμε από το μνημόνιο με 40ετή περίοδο αποπληρωμής και ετήσιες υποχρεώσεις γύρω στα 6 δισ. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».

«Ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει φρεσκάρισμα της κυβέρνησης, μπαίνουμε στο τελευταίο έτος των εκλογών, έχουμε κλείσει δύο χρόνια από τον προηγούμενο ανασχηματισμό. Είναι ο τελευταίος χρόνος πριν από τη διενέργεια των εκλογών, είναι λογικό μια κυβέρνηση να παίρνει υπόψιν της μια σειρά παραμέτρους, άρα όλα αυτά τα λαμβάνει υπόψιν του ο Πρωθυπουργός, είναι 100% δική του απόφαση και απόλυτα σεβαστή» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...