Σπυράκη: Μόνο ημερολογιακή η έξοδος από τα μνημόνια

Σπυράκη: Μόνο ημερολογιακή η έξοδος από τα μνημόνια

«Στην ΝΔ προσφέρουμε λύσεις και μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας»

Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη χαρακτήρισε την έξοδο από τα μνημόνια μόνο ημερολογιακή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλοκαίρι Μαζί στις 7.

Σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που τον τελευταίο καιρό κάνουν λόγο για αναστολή της μείωσης των συντάξεων, η κ. Σπυράκη εξέφρασε τις αμφιβολίες της, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό δεν ήταν κακό, κακό, όπως είπε είναι να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν έχει την αξιοπιστία να κάνει τίποτα από όλα αυτά που λέει.

Αναφορικά με τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι η ΝΔ είναι απολύτως σύμφωνη με αυτή την συζήτηση. Ωστόσο, τόνισε πως «εμείς δεν τάζουμε. Φτιάχνουμε ένα ισχυρά μελετημένο πρόγραμμα» και πρόσθεσε ότι «θα κάνουμε προγραμματισμένες κινήσεις που θα ανοίξουν τις αγορές».

Η κ. Σπυράκη μιλώντας για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είπε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο δεν χρησιμοποιεί η κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν κρατάς τα λεφτά στην άκρη, το μόνο που κάνεις είναι να υπονομεύεις την χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν είναι συμφωνημένο με τους θεσμούς να δεσμεύεις την οικονομία για να δημιουργήσεις υπερπλεόνασμα».

Σχετικά με αυτά που αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την ΔΕΘ η κ. Σπυράκη είπε ότι πρόκειται να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με το οποίο η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα. «Υπάρχει άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, στην ανώτατη εκπαίδευση, στον τουρισμό και στην Ενέργεια», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Στην ΝΔ προσφέρουμε λύσεις και μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας» τόνισε η κ. Σπυράκη, ενώ επικρίνοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης είπε «δεν έχει νομιμοποίηση από τους πολίτες».