Στη Σύρο και το ναυπηγείο της σήμερα ο Τσίπρας

Στη Σύρο και το ναυπηγείο της σήμερα ο Τσίπρας

Η επίσκεψή του θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες

Στη Σύρο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η πρώτη συνάντηση το πρωί θα είναι με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, στο δημαρχείο της Ερμούπολης. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Νεώριο, όπου θα απευθύνει ομιλία στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο πρωθυπουργός  έχει στις 11:00 προγραμματισμένο να μεταβεί στο ναυπηγείο, όπου θα συναντηθεί με την νέα ιδιοκτησία, εκπροσώπους εργαζομένων του ναυπηγείου και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών του νησιού. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς για την υπόθεση του φακέλου εξυγίανσης του Νεωρίου, ο οποίος έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σύρου και η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά να έχει θετική έκβαση η υπόθεση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις διευκολύνσεις που παρείχε η Πολιτεία τους τελευταίους μήνες, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά στάδια και να φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και για το επενδυτικό σχέδιο της νέας ιδιοκτησίας, αναφορικά με την αναβάθμιση του συριανού ναυπηγείου.

Τον κ. Τσίπρα αναμένεται να συνοδεύσουν στην Σύρο οι βουλευτές Κυκλάδων και ενδεχομένως και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Η επίσκεψή του θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί.