Στη Σύρο την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Σύρο την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας

Θα έχει συνάντηση και ενημέρωση από τη νέα ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο

Την Σύρο θα βρεθεί το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, στο Δημαρχείο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου, όπως ανακοίνωσε απόψε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στην Ερμούπολη λίγο μετά τις 10:00 το πρωί με ελικόπτερο, θα έχει σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού Γιώργο Μαραγκό, ενώ στις 11:00 είναι προγραμματισμένο να μεταβεί στο ναυπηγείο, όπου θα συναντηθεί με την νέα ιδιοκτησία, εκπροσώπους εργαζομένων του ναυπηγείου και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών του νησιού. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει να ενημερωθεί λεπτομερώς για την υπόθεση του φακέλου εξυγίανσης του Νεωρίου, ο οποίος έχει κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σύρου και η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά να έχει θετική έκβαση η υπόθεση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις διευκολύνσεις που παρείχε η Πολιτεία τους τελευταίους μήνες, ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά στάδια και να φτάσει ο φάκελος της υπόθεσης στη δικαιοσύνη. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί και για το επενδυτικό σχέδιο της νέας ιδιοκτησίας, αναφορικά με την αναβάθμιση του συριανού ναυπηγείου.

Τον κ. Τσίπρα αναμένεται να συνοδεύσουν στην Σύρο οι βουλευτές Κυκλάδων και ενδεχομένως και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Η επίσκεψή του θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί.