Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ για Τούρκο στρατιωτικό

Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα για την απόφαση του ΣτΕ για Τούρκο στρατιωτικό

Για παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης μιλά Τουρκικό ΥΠΕΞ - Οι Έλληνες να ξεχάσουν τη Μικρασιατική Καταστροφή, προκαλεί ο Μπαχτσελί

Σε νέα επίθεση εναντίον της Αθήνας προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Γενεύης, λίγη ώρα μετά τις οργισμένες δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ανοίγει ο δρόμος για άσυλο στον πιλότο του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στην Ελλάδα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί αποφεύγοντας την σύλληψή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει πως «το Ελληνικό ΣτΕ έβαλε την υπογραφή του σε μια ακόμα σκανδαλώδη απόφαση να απορρίψει την ένσταση της Ελληνικής κυβέρνηση στην απόφαση που δίνει άσυλο στον Σουλεϊμάν Οζκαγινακτσι, έναν από τους συμμετέχοντες στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Αυτή η απόφαση όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας να καταπολεμήσει της τρομοκρατία αλλά αποτελεί παραβίαση των προβλέψεων της Συνθήκης της Γενεύης σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων.

Με το να απορρίψει αυτή την έκδοση των προδοτών πραξικοπηματιών, η Ελλάδα προετοιμάζει το έδαφος σχετικά με τέτοιες αποφάσεις που προσβάλουν το τουρκικό έθνος. Οι ελληνικές Αρχές δεν θα πρέπει πλέον να επιτρέπουν στην χώρα τους να παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε προδότες πραξικοπηματίες χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το δικαστικό σύστημα που παραβιάζει ακόμα και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας με παράνομες αποφάσεις».

Μπαχτσελί: Ελπίζω η Ελλάδα να ξεχάσει την 9η Σεπτεμβρίου

Την ίδια ώρα, απειλές σε βάρος της χώρας μας εξαπέλυσε σε έναν νέο εθνικιστικό του παραλήρημα ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο ακροδεξιός ηγέτης του MHP σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίας, που διέφυγαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ημέρα που δεν θέλω να θυμάμαι» και ευχήθηκε να ξεχάσει μια μέρα η Ελλάδα την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση, έκανε λόγο για «μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας» και ανέβασε τους τόνους λέγοντας «ελπίζω να ξεχάσουν (οι Έλληνες) μια μέρα την 9η Σεπτεμβρίου, μετά από αυτές τις συμπεριφορές».

1
σχόλιο
 1. avatar Άγις Χρυσαφίδης

  "Tο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προχώρησε σε νέα επίθεση στην Αθήνα λέγοντας πως παραβιάζει την Συνθήκη της Γενεύης".

  Not only is Turkey completely ignorant regarding the definition and terms of the Geneva Convention 1951, but it also does not accept asylum applicants who are citizens of countries outside....Europe!
  It also lacks a system of examination of asylum applications and of granting refugee status according to international practices.
  Furthermore, Turkey now constitutes, according to all international reports, a persecution state on the basisi of political opinion, either actual or "imputed". Political diddidents are "conveniently" characterized as "terrorists"!!!
  The lack of an independed judiciary and the inhuman and degrading treatment of those arrested complete the picture of of a peresecution state

Παρακαλούμε περιμένετε ...